Biografiju na engleskom jeziku bl. Alojzija Stepinca, autora dr. sc. Robina Harrisa, nedavno je izdala katolička izdavačka kuća Gracewing

Hrvatsko katoličko sveučilište u petak, 21. listopada u 11 sati, u dvorani „Blaženi Alojzije kard. Stepinac“, organizira predstavljanje knjige Stepinac – His Life and Times. Knjigu će predstaviti prof. dr. sc. Željko Tanjić, rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta, prof. dr. sc. Jure Krišto i autor knjige dr. sc. Robin Harris.

Dr. sc. Robin Harris, pisac, povjesničar, publicist i predavač na Hrvatskom katoličkom sveučilištu rođen je 1952. u Falmouthu u Engleskoj.

Doktorirao je povijest na Sveučilištu u Oxfordu te je dobitnik Nagrade Gibbs (sveučilišne nagrade na Oxfordu) u istom području. Od 1981. do 1990. godine radio je kao savjetnik britanske vlade (Ministarstvo financija, Ministarstvo unutarnjih poslova, Ured predsjednice Vlade Margaret Thatcher). Za knjigu Dubrovnik: A History (2006) nagrađen je Nagradom Grada Dubrovnika. Odlikovan je Redom Danice hrvatske s likom Marka Marulića te je član Uprave Centra za obnovu kulture u Zagrebu.

U listopadu 2016. katolička izdavačka kuća Gracewing izdala je na engleskom jeziku biografiju bl. Alojzija Stepinca, Stepinac – His Life and Times. (laudato.hr)