Predstavljanju u Subotici, knjige izašle 2014. godine u sunakladi Književne radionice Rašić, Beograd i Hrvatske kulturne udruge „Antun Gustav Matoš“ iz Zrenjanina, uz autora, nazočit će Vladimir Arsenić, Nevena Mlinko, i Tomislav Žigmanov

U organizaciji Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata, 14. veljače, u Subotici će biti upriličeno predstavljanje knjige kratkih priča „U stočnom vagonu“autora Nevena Ušumovića.
Predstavljanje će biti održano u Zavičajnoj galeriji „ Dr. Vinko Perčić“, s početkom u 18,oo sati. U programu sudjeluju: Neven Ušumović, književnik (Subotica, Umag, Kopar), Vladimir Arsenić, književni kritičar i urednik izdanja (Zrenjanin), Nevena Mlinko, prof. književnosti (Subotica) i Tomislav Žigmanov, publicist. Knjiga je izašla 2014. godine u sunakladi Književne radionice Rašić, Beograd i Hrvatske kulturne udruge „Antun Gustav Matoš“ iz Zrenjanina.
Neven Ušumović rođen je 1972. godine u Zagrebu. Odrastao je u Subotici. Živi na relaciji Kopar-Umag. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirao je filozofiju, komparativnu književnost i hungarologiju, studirao turkologiju. Diplomirao je knjižničarstvo, uz rad u Knjižnicama Grada Zagreba. Ravnatelj je Gradske knjižnice Umag. Objavio je zbirke priča 7 mladih (1997.), Makovo zrno (2009.), Rajske ptice (2012.) i roman Ekskurzija (2001.). S mađarskog jezika prevodio je Bélu Hamvasa, Ádáma Bodora, Pétera Esterházyja i Ferenca Molnára. Zajedno sa Stjepanom Lukačem i Jolán Mann priredio je antologiju suvremene mađarske kratke priče Zastrašivanje strašila (2001.) Uvršten je u američku antologiju Best European Fiction (2010.), koju je uredio Aleksandar Hemon. Osim na engleski, prevođen je na njemački, španjolski, mađarski i slovenski jezik.
Knjiga Nevena Ušumovića bit će predstavljena i u Beogradu, 12. Veljače, s početkom u 19 sati, u Ustanovi kulture „Parobrod“ Općine Stari grad (na uglu Kapetana Mišine i Jevremove ulice). Uz autora, govorit će urednik Vladimir Arsenić, književna kritičarka i novinarka Tamara Krstić i urednica književnog programa UK „Parobrod“ Katarina Lazić.
(ZKVH)