Knjigu na hrvatskom, engleskom i španjolskom jeziku izdao je Krivodopress iz Buenos Airesa.

Knjiga Edificios y monumentos de los croatos de la Argentina, knjiga o zgradama i spomenicima Hrvata u Argentini Carmen Verlichak bit će predstavljena u Splitu u četvrtak, 27. studenoga u 18,oo sati u Dioklecijanovoj palači, Papalićeva 4 . Dan kasnije, 28. studenoga, bit će predstavljena i u Pučkom otvorenom učilištu u Imotskom u 19,oo sati.
Knjiga je tiskana na hrvatskom, engleskom i španjolskom jeziku a donosi brojne fotografije opisujući što su sve Hrvati uspjeli napraviti u Argentini. Knjigu Carmen Verlichak izdao je Krivodopress iz Buenos Airesa.
Carmen Vrljičak rođena je u Madridu kao dijete hrvatskih roditelja, a zavičajno je vezana uz Krivodol te dio vremena provodi u Hrvatskoj. Školovala se u Buenos Airesu, gdje je diplomirala književnost i jezikoslovlje te magistrirala na radu o Thomasu Mannu. Bila je sveučilišna profesorica latinskoga jezika, suvremene kulture i španjolske književnosti, bavi se novinarstvom, a kao novinarka surađuje s dnevnikom “La Nacion”. Autorica je desetak knjiga, a dobitnica je nagrade Academie koju je joj je dodijelio Instituto Museo General Belgrano.

Opširnije u knjizi možete čitati na stranicama časopisa Matica za studeni, a uskoro i na našem web portalu.