Knjiga „Ono malo duše“, koju je uredio i izdao Hrvatski glas Berlin, sadrži izbor tekstova Emila Cipara, objavljenih na HGB u deset rubrika, u vremenu od 2008. do 2014. godine. Iste večeri obilježena je i osma obljetnica rada Hrvatskog glasa Berlin

U prostorijama Hrvatske kulturno-umjetničke i sportske zajednice u Berlinu, a u organizaciji Hrvatskog glasa Berlin i u suorganizaciji Hrvatske kulturne umjetničke i sportske zajednice Berlin i Zavičajnog kluba Brođani Berlin, u subotu, 16. travnja održana je promocija knjige Ono malo duše, pokojnog Emila Cipara koji je uz Sonju Breljak, uređivao portal HGB. Cipar je bio urednik, kolumnist, suosnivač Hrvatskog glasa Berlin, a preminuo je 10.10.2014. godine nakon teške bolesti.
Knjiga „Ono malo duše“, koju je uredio i izdao Hrvatski glas Berlin, sadrži izbor tekstova Emila Cipara, objavljenih na HGB u deset rubrika, u vremenu od 2008. do 2014. godine. Pedeset i devet izabranih tekstova, od preko 300 objavljenih, svjedoči život, djetinjstvo, iseljeništvo i povratak u rodni grad. Ulomke iz Ciparove knjige čitao je Adrian Kostre.
Iste večeri obilježena je i osma obljetnica rada Hrvatskog glasa Berlin. Zapravo, obilježavanje obljetnice je počelo već u petak, kada je Ankica Karačić imala izložbu svojih radova u Veleposlanstvu Republike Hrvatske. Ona već dugi niz godina surađuje s HGB.
U glazbenom programu nastupila je opera diva Evelin Novak, Ženski vokalni sastav DueDeni, Mješoviti zbor HKM Berlin, pjesnikinje Slavice Sarkotić i Andreja Vidović, folklor Hrvatske zajednice njemački orkestar Wellebit 1902. Večeri su nazočili i predstavnici Hrvatskog veleposlanstva u Berlinu, Hrvatske katoličke misije.
Knjiga Ono malo duše0 promociju imat će i u Hrvatskoj kulturnoj zajednici u Wiesbadenu, 26. lipnja.
(Fenix Magazin)