Na priredbi sudjeluju: Stipe Botica, Lidija Bajuk, Ante Kraljević, Goran Marić, Jure Miloš, Damir Zorić, a pjevaju gangaške skupine iz Gruda, Posušja i Širokog Brijega

Odjel za arheologiju i etnologiju Matice hrvatske i Udruga za očuvanje kulturne baštine i istobiti Davorija pozivaju na predstavljanje knjige i CD-a – Ganga – s izvora glas, koje će se održati u petak, 1. prosinca 2017. u 18 sati, u Velikoj dvorani Matice hrvatske u Zagrebu.
Sudjeluju: Stipe Botica, Lidija Bajuk, Ante Kraljević, Goran Marić, Jure Miloš, Damir Zorić. Pjevaju gangaške skupine iz Gruda, Posušja i Širokog Brijega.
Nakon dvije godine snimanja i brižljivog biranja reprezentativnih pivanja gange završen je projekt koji se manifestirao kao izdanje s CD-om i knjižicom “S izvora glas”. 75 ganga od Cetine do Neretve otpjevalo je 23 gangaša. Birajući ona najpoznatija, ali i najljepša pjevanja, na samom CD-u većinu ganga pjeva Damir Miloš koji sa svojim momačkim glasom zorno dočarava izvornu ljepotu gange. Uz njega, s po nekoliko primjera, sudjeluju i legende gangaškog pjevanja – Sire, Stipe Jelić, Đulić, Pegotić, Gigalović, Vencel, Milan, Kempesi, braća Kopilašići… Vrijedan prilog CD-a je i pripadajuća knjižica s tekstom Ante Kraljevića u kojem razvija vlastitu teoriju i raščlambu gange.
(Culturenet.hr)

O projektu