Knjiga je izbor pjesama dvanaestero hrvatskih pjesnika (Zvonimir Balog, Enerika Bijač, Boris Domagoj Biletić, Branimir Bošnjak, Ljerka Car-Matutinović, Ružica Cindori, Mate Ganza, Ana Horvat, Mladen Machiedo, Davor Šalat, Stjepan Šešelj, Irena Vrkljan) koje je izabrala i prevela Željka Lovrenčić, a bit će predstavljena u Salamanci i Valladolidu 17. i 18. travnja

Knjiga ‘Dulce Libertad’, izbor pjesama dvanaestero hrvatskih pjesnika (Zvonimir Balog, Enerika Bijač, Boris Domagoj Biletić, Branimir Bošnjak, Ljerka Car-Matutinović, Ružica Cindori, Mate Ganza, Ana Horvat, Mladen Machiedo, Davor Šalat, Stjepan Šešelj, Irena Vrkljan) koje je izabrala i prevela Željka Lovrenčić, bit će predstavljena u Salamanci i Valladolidu 17. i 18. travnja 2013.

Na predstavljanju će uz prevoditeljicu biti i jedna od zastupljenih autorica, Ružica Cindori. O knjizi će uz njih govoriti i njezin urednik, pjesnik i akademik Alfredo Pérez Alencart, a pjesme odabranih pjesnika recitirat će njihovi španjolski kolege. Među njima bit će i Fernando Sabido Sánchez, gost prošlogodišnjih Galovićevih jeseni koji će zbog toga doputovati iz Madrida. Recital će biti popraćen glazbom.

Predstavljanje knjige, koje će se održati u Dvorani riječi u Gradskoj vijećnici u Salamanci te u Salonu za događanja u Valladolidu organizirao je Centar za iberičke i latinoameričke studije Sveučilšta u Salamanci.

Tom će prigodom biti objavljeno i dvojezično e-izdanje knjige Alfreda Péreza Alencarta Cuaderno del Aterdecer/Zapis u predvečerje potpisuju nakladnička kuća Trilce Ediciones iz Salamance i DHK.

Radi se o izboru pjesama ovoga pjesnika objavljenome u časopisu Dubrovnik koje je na hrvatski prevela Željka Lovrenčić, a crtežima popratio Miguel Elías.
(DHK/Culturenet.hr)