Knjiga „Želja / Der Wunsch“ sadržava kratku prozu na hrvatskom i njemačkom jeziku, a umjetnički ju je popratio slikar Andreas Roseneder. Prezentacija knjige i izložba slika bila je nedavno u Projektraumu u Željeznom

„Želja / Der Wunsch“ je naslov najnovijega izdanja autorice Doroteje Zeichmann. Knjiga sadržava kratku prozu na hrvatskom i njemačkom jeziku, koji je umjetnički popratio slikar Andreas Roseneder. Prezentacija knjige i izložba slika je bila nedavno u Projektraumu u Željeznom.
U prostorijama nekadašnje zemaljske galerije, sada Projektrauma, nalazi se Hrvatski kulturni i dokumentarni centar (HKDC) koji je kao izdavač knjige pozvao na literarno-likovno-muzičku prezentaciju. Gradišćanski slikar Andreas Roseneder, koji živi u Cundravi u Donjoj Austriji, je i ilustrator Zeichmaničine knjige. U okviru prezentacije knjige izložio je i svoje slike. Priredbu je muzički oblikovao Blue Danube Orkestar. (Hrvatska redakcija ORF-a)
Godine 2012. u izdanju HKDC-a autorici se pojavi knjiga „Med nebom i paklom / Zwischen Himmel und Hölle“, ljubavne pjesme na hrvatskom i njemačkom jeziku. U svojoj zadnjoj zbirci „Med nebom i paklom“ autorica je isprobala haiku-stil.
U svojoj najnovijoj knjizi piše priče u dijalogu. U priči zamišlja razgovor pisca Franza Kafke s Bogom. Klimpuška autorica je poznata po svome jezičnome izričaju , koji je direktan u humoru, ali pun melankolije i tuge.
Autorski debi autorica je imala još pod djevojačkim imenom Doroteja Lipković 1979. u časopisu Hrvatskoga akademskoga kluba „Novi Glas“. Godine 1983. se zajedno s drugim mladim gradišćanskohrvatskimi literatima predstavlja široj javnosti u dvojezičnoj antologiji „Ptići i slavuji / Hawks and nigthingales“. Pjesme joj se mogu naći u različitim antologijama, ali i u kalendaru „Gradišće“.
Godine 1994. izdaje u vlastitoj nakladi zbirku pjesama „Keine Erinnerungen mehr / nema uspomena“, a liriku i prozu objavljuje 1999. u „Mrtvi na odmoru“ u izdanju Hrvatskoga štamparskoga društva. Prvo djelo na dramskom području predstavlja komedija „Ljubav je čokolada“, koja doživi praizvedbu 2012. u predstavi kazališne grupe Hatskoga kola u Novom Selu .
(Hrvatska redakcija ORF-a)