Učiteljica Hrvatske nastave Aleksandra Đurić je za tu prigodu uredila štand i osmislila tri radionice za odrasle i djecu

U Kasselu je u srijedu, 24. svibnja predstavljena HN i Hrvatska. Stanovnicima Kassela predstavila ih je učiteljica Hrvatske nastave Aleksandra Đurić, koja je za tu prigodu uredila štand i osmislila tri radionice za odrasle i djecu.

Odrasli su mogli uzeti brošure koje je učiteljici poslala Mirjana Lučić iz Turističke zajednice Frankfurt -Kroatische Zentrale für Tourismus.

Prezentirani su i časopisi za mlade te udžbenici koji se koriste u hrvatskoj nastavi, kao i knjige raznog sadržaja. Uz slušanje tradicijske glazbe svih hrvatskih krajeva, odrasli i djeca mogli su sudjelovati u radionicama.

Dok su najmlađi crtali i bojali hrvatske spomenike ili izrađivali slova glagoljice od gline, stariji su mogli slagati puzzle ili igrati igru memory – na hrvatskome.

Svima je bio ponuđen kratki tečaj hrvatskog jezika, a mogli su uživati u dijeljenim slatkišima i u domaćem kolaču koje je pripremila učiteljica Đurić. Događanje je bilo iznimno dobro prihvaćeno zahvaljujući propagandnim materijalima HTZ-a, obitelji Mustapić koja je posudila svoje originalne hrvatske dresove s potpisima igrača i učenicima hrvatske nastave u Kasselu.
(Fenix Magazin)