U programu predstavljanja u Hrvatskom domu sudjelovat će Bojana Poljaković, recenzentica, Katarina Čeliković, urednica, Tomislav Žigmanov, u ime nakladnika i Katarina Firanj, autorica

Predstavljanje knjige Garavi salaši – cio život za godinu dana autorice Katarine Firanj, bit će održano u četvrtak, 26. svibnja 2016. godine, u Hrvatskom domu u Somboru. Početak je u 20 sati.
U programu predstavljanja sudjelovat će Bojana Poljaković, recenzentica, Katarina Čeliković, urednica, Tomislav Žigmanov, u ime nakladnika i Katarina Firanj, autorica.
„Rukopis ove Somborke nastao je u dahu, u želji da očuva sjećanje na salašarski život kakvog odavno nema u somborskom kraju i vrijedan je doprinos etnografskoj baštini bačkih Hrvata Bunjevaca. /…/ Katarina Firanj ne prikazuje idealizirano život na salašu niti opisuje običaje zarobljene u vremenu. Želja joj je zabilježiti običaje kakvi su bili i to sjećanje ostaviti budućim naraštajima, a prije svega svojim potomcima. No, ona navodi i promjene koje su nastale u praksama vezanim uz pojedine običaje i koje su sastavni dio svake kulture.“ (Iz pogovora Bojane Poljaković). Predstavljanje priređuju Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata i Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo „Vladimir Nazor“ u Somboru.
(ZKVH)