Priče sakupljene u dvojezičnu zbirku “Božićne i druge priče – Cuentos navidenos y otras naraciones” Pepite Turine, čileanske književnice hrvatskog podrijetla ove je godine izdala Naklada Bošković u biblioteci Suvremena proza. Šest priča je odabrao, priredio i sa španjolskog jezika preveo Jerko Ljubetić. Pogovor je napisao Ernesto Livačić Gazzano

‘Dan posvećen čileanskoj ženi’ , u okviru Dana čileanske kulture u Zagrebu, u srijedu, 13. svibnja donosi u Društvu hrvatskih književnika (DHK) predstavljanje dvojezičnog izdanja knjige ‘Cuentos Navidenos’ čileanske novinarke i književnice Pepite Turine, te predavanje uz video prezentaciju o životu autorice.
Priče sakupljene u dvojezičnu zbirku “Božićne i druge priče – Cuentos navidenos y otras naraciones” Pepite Turine, čileanske književnice hrvatskog podrijetla ove je godine izdala Naklada Bošković u biblioteci Suvremena proza. Šest priča je odabrao, priredio i sa španjolskog jezika preveo Jerko Ljubetić. Pogovor je napisao Ernesto Livačić Gazzano.

Pepita Turina (pravim imenom Josefa Alvina) je rođena 1. ožujka 1907. godine u Punta Arenasu, a tragično je preminula 1. ožujka 1986. u Santiagu de Chile. Roditelji su joj iz Hrvatskog primorja doselili u najjužniji grad na svijetu 1892. godine i imali su desetero djece. Objavila je dva romana i dvije zbirke eseja i zapisa. Sa Zlatkom Brnčićem osnovala je Eksperimentalno kazalište na Čileanskom sveučilištu.