Drama Lutza Huebnera, Malgorzate Sikorska-Miszczuk, Tene Štivičić i Stevea Watersa praizvedena je krajem travnja u ZKM-u, od 6. do 8. listopada izvodit će se u Poljskom teatru u Bydgosczu, a od 16. do 19. listopada u Repertoarnom kazalištu u Birminghamu

Predstava ‘Europa’ redatelja Janusza Kice, nastala u sklopu dvogodišnjeg projekta ‘Četiri grada, četiri priče’, Zagrebačkog kazališta mladih, Repertoarnog kazališta iz Birminghama, Državnog kazališta iz Dresdena te Poljskog teatra iz Bydgoszcza, izvodit će se od 24. do 27. svibnja u Državnom kazalištu u Dresdenu.
Kroz niz stereotipa o tome što je europski identitet danas, predstava promišlja o Europi kao kontinentu prepunom suprotnosti, na satiričan i komičan način promišlja i o svakodnevnom europskom životu u doba financijske i duhovne krize te razmatra sve njezine aspekte, a likovi su u stalnoj borbi pronalaženja smisla života na kontinentu koji se neprekidno mijenja. Prati se priča o mladom paru osumnjičenom za terorizam, govori se o umjetničkim dvojbama nastalim u multikulturalnom europskom okruženju 21. stoljeća, ali i o globalnim posljedicama terorističkih napada na New York.
Drama Lutza Huebnera, Malgorzate Sikorska-Miszczuk, Tene Štivičić i Stevea Watersa praizvedena je krajem travnja u ZKM-u, od 6. do 8. listopada izvodit će se u Poljskom teatru u Bydgosczu, a od 16. do 19. listopada u Repertoarnom kazalištu u Birminghamu.
U predstavi, koja se izvodi na četiri jezika, glume Jadranka Đokić, Krešimir Mikić te Jonathan Frederick Flitcroft i Elexi Walker iz Velike Britanije, Mathias Bleier i Annett Krause iz Njemačke te Jerzy Pozarowski i Malgorzata Trofimiuk iz Poljske.
I autorski tim je međunarodni, dramaturginja je Caroline Jester iz Velike Britanije, kostimografkinja je Doris Kristić, scenografiju potpisuje grupa NUMEN, Ivana Radenović, skladatelj je Stefan Milosz Weglowski iz Poljske, oblikovatelj svjetla je Paul Simon Bond iz Velike Britanije, oblikovatelj videa je Ivan Marušić Klif.
(Hina)