Predstava “Dvije”, po tekstu nagrađivane hrvatske dramaturginje Tene Štivičić, u režiji Radmile Božović i Gorane Marković, bit će izvedena u kotorskom Kulturnom centru. U predstavi glume: Gorana Marković, Radmila Božović, Branimir Popović, Tijana Bjelica i Smiljana Martinović

Predstava “Dvije”, po tekstu nagrađivane hrvatske dramaturginje Tene Štivičić, u režiji Radmile Božović i Gorane Marković, bit će izvedena u kotorskom Kulturnom centru u utorak, 9. lipnja u 20, 00 sati. U predstavi glume: Gorana Marković, Radmila Božović, Branimir Popović, Tijana Bjelica i Smiljana Martinović.
Predstava se bavi problematikom života mladih ljudi sa ovih prostora koji su prenatrpani elementima svakodnevnog, suvremenog života koji naizgled život čine ugodnim, a ne dozvoljavaju da prave, bitne životne vrijednosti dođu do izražaja.
Tekst je adaptiran, pa je radnja smještena u Podgorici u sadašnjem trenutku. Dvije prijateljice ispunjavaju svoje vrijeme trivijalnostima i postaju žrtve međusobne prijevare da je život pod njihovom vlastitom kontrolom. Rođene u periodu ratova na Balkanu, njihovi životi su unaprijed određeni turbulentnim zbivanjima na ovim prostorima i tranzicijama zemalja. One su nuspojava poslijeratnog uređenja zemlje u kojoj žive. Njihove živote bitno omeđuju raznoliki medijski utjecaji, informacijama o naizgled ugodnom, a posve nestvarnom načinu urbanog življenja.
(Radio Dux)