Predstava Zagrebačkog kazališta mladih gostuje od 21. do 23. studenog na festivalu Mettre en Scene u Rennesu. Glume Ksenija Marinković, Jadranka Đokić, Krešimir Mikić i Nikša Butijer

Predstava ‘S druge strane’ Nataše Rajković i Bobe Jelčića, jedna od uspješnijih predstava Zagrebačkog kazališta mladih, gostuje od 21. do 23. studenog na festivalu Mettre en Scene u Rennesu, u Francuskoj.
Francuski festival se u organizaciji Bretonskog nacionalnog kazališta iz Rennesa održava u devet gradova – Rennes, Saint-Jacques de la Lande, Bruz, Quimper, Lannion, Vannes, Brest, Saint-Brieuc i Lorient. Do 27. studenoga na festivalu će se izvesti 22 predstave, a posvećen je prerano preminuloj francuskoj dramskoj umjetnici Valerie Lang.
U nagrađivanoj ZKM-ovoj predstavi, koja se bavi životima četvero osamljenih ljudi čije priče nisu ni velike ni posebne, ali su njima najvažnije i jedino što imaju, glume Ksenija Marinković, Jadranka Đokić, Krešimir Mikić i Nikša Butijer.
Predstava će se izvesti u okviru međunarodnog programa festivala u kojem su još predstave “Gospođica Julija” Augusta Strindberga u režiji Katie Mitchell i Lea Warnera berlinskog Schabuehnea am Lehniner Platz, koja je prošle godine gostovala na Festivalu svjetskog kazališta u Zagrebu i autorski projekt “Utopija” Anne-Cecile Vandalem iz Belgije te “Oporuka” u koncepciji kazališne skupine She She Pop iz Njemačke, nastale po motivima Shakespearove drame “Kralj Lear”.
Predstava “S druge strane” zadnji put je gostovala u Francuskoj u prosincu prošle godine u okviru festivala Pariška jesen i festivala Hrvatske u Francuskoj u Theatreu Colline, gdje je postignula veli uspjeh, ističe se u ZKM-ovoj najavi. (Hina)