U sklopu stvaralačke akcije „Krleža, Hotel Europa, Stari Grad“ i HKD Napredak u atriju Hotela Europa je održano predavanje prof. Raška Jovanovića na temu „Krleža i srpski teatar“. Nakon predavanja upriličena je predstava „Na rubu pameti“ koju je izveo prvak Hrvatskog narodnog kazališta Dragan Despot

U sklopu stvaralačke akcije „Krleža, Hotel Europa, Stari Grad“ i HKD Napredak u atriju Hotela Europa 1. rujna je održano predavanje prof. Raška Jovanovića na temu „Krleža i srpski teatar“.
– Krleža je još 1929. u Narodnom pozorištu Srbije prikazao svoju dramu Gospoda Glembajevi, a trajni kontakt je pridobio kada je u 2. i 3. predstavi pojavila njegova supruga. „Nažalost danas se predstava Gospoda Glembajevi više ne izvodi u „Krležinoj kući“ – u Narodnom pozorištu Srbije, ali je značajno da Krleža nije zaboravljen jer se njegove predstave izvode u Ateljeu 212“, naglasio je prof. Jovanović.
-Krleža je kozmos među svim piscima, bez obzira na sve podjele. On je gorostas koji nije nadmašen, rekao je Gradimir Gojer.
Nakon predavanja upriličena je predstava „Na rubu pameti“ koju je izveo prvak Hrvatskog narodnog kazališta Dragan Despot.
(hkdnapredak.com)