Predstava Iglica je već gostovala na više međunarodnih festivala, a poziv za Eskisehir festival dobila je nakon prošlogodišnjeg iznimnog uspjeha „Priče o oblaku“ koja je igrana na engleskom jeziku

Ansambl Kazališta Mala scena otputovao je u turski grad Eskisehir gdje će na 9. Međunarodnom Eskisehir festivalu za djecu i mlade (9 th International Eskisehir Children and Youth Theatres Festival) odigrati predstavu „Iglica“ koju je po narudžbi za Malu scenu pisala mlada dramatičarka Lana Šarić.
„Iglica“ je nastala u suradnji kazališta Mala scena i Triko cirkus teatra, a praizvedba je održana 31. siječnja 2013. godine.
Ova predstava o različitoj djeci, za uzrast od 4 do 10 godina, već je gostovala na više međunarodnih festivala, a poziv za Eskisehir festival dobila je nakon prošlogodišnjeg iznimnog uspjeha naše „Priče o oblaku“ koja je igrana na engleskom jeziku. „Iglica“ će u Turskoj odigrati dva puta.
Redatelj „Iglice“ je Ivica Šimić, scenografkinja Dinka Jeričević, kostimografkinja Mirjana Zagorec, a u predstavi igraju Iva Peter Dragan, Nikola Mijatović te Nikolina Majdak, koja je za ulogu Iglice nagrađena na ASSITEJ festivalu u Čakovcu kao najbolja glumica.
(VL)