Predstojnik Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske održao je sastanak s Hugom Emauelom Estigarribijom Villasantijem, predsjednikom Paragvajske udruge Hrvata

U ponedjeljak, 17. listopada Zvonko Milas, predstojnik Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske održao je sastanak s Hugom Emauelom Estigarribijom Villasantijem, predsjednikom Paragvajske udruge Hrvata.

Estigarribije Villasanti je upoznao predstojnika Milasa s radom i aktivnostima Paragvajske udruge Hrvata koja je s radom započela u listopadu 2015., s posebnim naglaskom na program tečaja hrvatskog jezika kojeg provode za 30 polaznika kao i o nastojanjima intenzivnije suradnje s Državnim uredom. Naglasio je kako je interes za učenjem hrvatskog jezika u konstantnom porastu te im je u tom smislu neophodna pomoć Državnog ureda kako bi udruga mogla i dalje nesmetano okupljati Hrvate i provoditi tečaj učenja hrvatskog jezik te širiti hrvatsku kulturu i običaje.

Predstojnik Milas je zahvalio predsjedniku Villasantiju i svim članovima Paragvajske udruge Hrvata. Naglasio je kako će Državni ured Hrvatima u Paragvaju biti siguran oslonac i partner u njegovanju i očuvanju hrvatskog identiteta, kulture i jezika.
(www.hrvatiizvanrh.hr)