Zanimljivo je da se u Kulturnome društvu Kralj Tomislav, koje je lani proslavilo 20 godina, uz nove naraštaje hrvatskih useljenika, nalaze i djeca i mladi koji nisu hrvatskog porijekla, poput anglosaksonskih i maorskih Novozelanđana

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović posjetio Hrvatsko kulturno društvo u Aucklandu. Srdačnom je dočeku nazočilo nekoliko stotina Hrvata koji su izaslanstvu pripremili jednosatni program hrvatskih folklornih plesova i pjesama, u organizaciji Kulturnog društva Kralj Tomislav. Plesalo se slavonske, bunjevačke, dalmatinske i druge hrvatske narodne plesove i pjesme, te Kolo iz „Era s onoga svijeta“. Nekoliko plesova otplesala su i djeca hrvatskih iseljenika, a potom su se pjevale klapske pjesme.
Zanimljivo je da se u Kulturnome društvu Kralj Tomislav, koje je lani proslavilo 20 godina, uz nove naraštaje hrvatskih useljenika, nalaze i djeca i mladi koji nisu hrvatskog porijekla, poput anglosaksonskih i maorskih Novozelanđana. Tako je jedna od atrakcija večeri bila Klapa Samoanaca koji su besprijekorno otpjevali poznate hrvatske klapske pjesme.
Predsjednik Vlade Milanović održao je govor okupljenima, nakon čega se još satima družio s novozelandskim Hrvatima. Uz hrvatsko izaslanstvo, susretu je nazočila i novozelandska ministrica socijalne skrbi.

Sve fotografije dostupne su na Flickr profilu Vlade Republike Hrvatske http://www.flickr.com/photos/wwwvladahr/sets/72157642148427493