Predsjednik Vlade RH Zoran Milanović susreo se i s Hrvatima iz bugojanskog kraja u hrvatskom povratničkom naselju Kandija te Hrvatima iz Gornjeg Vakufa- Uskoplja

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović od 4.- 5. listopada boravio je u posjetu Bosni i Hercegovini.
Tom prigodom posjetio je Livno, Tomislavgrad, Ramu, Kupres, Bugojno, Gornji Vakuf-Uskoplje, Kraljevu Sutjesku i Bobovac, gdje se susreo s predstavnicima lokalnih vlasti, predstavnicima kulturnih, vjerskih i obrazovnih institucija, te gospodarstvenicima.
Predsjednik Vlade RH Zoran Milanović susreo se i s Hrvatima iz bugojanskog kraja u hrvatskom povratničkom naselju Kandija te Hrvatima iz Gornjeg Vakufa- Uskoplja.
Tijekom dvodnevnog posjeta Bosni i Hercegovini predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović je poručio kako će Republika Hrvatska nastaviti pomagati Hrvatima u Bosni i Hercegovini kroz financiranje većih – strateških projekata: “Mi smo tu da pomognemo a Hrvati kao jedan od tri konstitutivna naroda imaju jasno definiranu ustavnu poziciju” – rekao je.
Predsjednik Vlade RH Zoran Milanović se susreo i sa predsjedateljem Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Vjekoslavom Bevandom te sa zamjenikom predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i predsjednikom HDZ BiH Draganom Čovićem.
U izaslanstvu predsjednika Vlade RH, uz ministra obrane RH Antu Kotromanovića, bila je predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Daria Krstičević.

Pogledajte fotogaleriju

Više na www.vlada.hr