Ugledne goste na ulazu u crkvu Sv. Jeronima dočekao je i pozdravio msgr. Jure Bogdan, rektor. Nakon toga, izaslanstvo je primio rektor Zavoda sv. Jeronima zajedno s vicerektorom vlč. Markom Đurinom

U petak, 14. ožujka, pohodio je Zavod i crkvu sv. Jeronima predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko. S njim u pratnji bili su Damir Grubiša, veleposlanik RH u Italiji; Filip Vučak, veleposlanik RH pri Svetoj Stolici; Igor Rađenović, predsjednik Odbora za gospodarstvo Hrvatskoga sabora; Silvano Hrelja, predsjednik Odbora za rad, mirovinski sustav; Đurđica Pralas, predstojnica Ureda predsjednika Hrvatskoga sabora; Ilija Jandrić, osobni savjetnik predsjednika Hrvatskoga sabora; Andrea Halambek, predstojnica Ureda za međunarodne i europske poslove Hrvatskoga sabora; Zdeslav Perković, predstojnik Ureda za protokol Hrvatskoga sabora; Domagoj Livljanić, III. tajnik u Veleposlanstvu RH u Talijanskoj Republici; i drugi.
Na ulazu u crkvu Sv. Jeronima članove izaslanstva je dočekao i pozdravio msgr. Jure Bogdan, rektor. On je uglednim gostima u crkvi protumačio povijest i značenje hrvatskih svetojeronimskih ustanova. Nakon toga, izaslanstvo je primio rektor Zavoda sv. Jeronima zajedno s vicerektorom vlč. Markom Đurinom. Uglednome gostu predsjedniku Hrvatskoga Sabora i svim članovima izaslanstva poklonio je knjižicu „Kapela sv. Venancija u Rimu i kult solinskih mučenika“ msgr. Fabijana Veraje. U ovoj akademskoj godini Adresar je posvećen prvome rektoru Zavoda sv. Jeronima prof. dr. Josipu Pazmanu, nekad i rektoru Zagrebačkoga sveučilišta, dva puta dekanu Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Zagrebu, pokretaču Bogoslovske smotre, uredniku Katoličkog lista, prevoditelju Zakonika kanonskoga prava na hrvatski jezik. Knjigu “San Girolamo dei Croati: Viaggio nell’Arte” Zvonimira Seršića o Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima i vjerničkoj zajednici u Rimu rektor je poklonio predsjedniku Sabora i dvojici prisutnih zastupnika u Hrvatskome saboru.
Kao spomen na dolazak u Zavod sv. Jeronima predsjednik Sabora predao je rektoru „Croatian Inventions” stiliziranu kutiju s predmetima u spomen na izvorne hrvatske izume. Ugledni gosti su se upisali u Zavodsku spomenicu.

Fotografije