Predsjednik Sabora uručio je dvije zahvalnice ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta osobama zaduženim za uvođenje kroatistike na Sveučilište u Bukureštu:  Gamulescuu Dorinu i Antonaeti Olteanu. Ta su priznanja dobili za svoj dugogodišnji rad na promociji hrvatskog jezika. Na Sveučilištu u Bukureštu kroatistiku trenutačno studira 50 studenata

Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko početkom studenoga bio je u dvodnevnom službenom posjetu Bukureštu i susreo se s predstavnicima Hrvata u Rumunjskoj.
– Hrvatska na vas računa. Vi ste najvažniji most između dviju država, rekao je Leko obraćajući se predstavnicima Hrvata i Hrvatima koji rade u Rumunjskoj okupljenima na prijemu u hrvatskom veleposlanstvu u Bukureštu. Istaknuo je da postoje goleme mogućnosti za razvoj suradnje između Hrvatske i Rumunjske.
Hrvatska veleposlanica u Rumunjskoj Andrea Gustovac Ercegovac kazala je da je posjet predsjednika Sabora važan poticaj razvoju parlamentarnih odnosa, ali i ukupnih odnosa između dviju država, i to posebice sada kada je i Hrvatska članica Europske unije.
Predsjednik Sabora uručio je dvije zahvalnice ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta osobama zaduženim za uvođenje kroatistike na Sveučilište u Bukureštu Gamulescuu Dorinu, sveučilišnom profesoru u miru koji je osnovao katedru hrvatskog jezika 1996., i Antonaeti Olteanu, pročelnici Odjela za rusku i slavensku filologiju na Fakultetu stranih jezika u Bukureštu. Ta su priznanja dobili za svoj dugogodišnji rad na promociji hrvatskog jezika. Na Sveučilištu u Bukureštu kroatistiku trenutačno studira 50 studenata.
Predsjednik Sabora sastao se svojim domaćinom, predsjednikom Zastupničkog doma rumunjskog parlamenta Valeriuem Stefanom Zgonem, a također i s predsjednikom Senata Crinom Antonescuom. Primio ga je i ministar vanjskih poslova Titus Corlatean te potpredsjednik rumunjske vlade i ministar za regionalni razvoj i javnu upravu Liviu Dragne. (Index.hr)