Posebnost ovogodišnjoj proslave u Muriju kraj Berna bila je nazočnost hrvatskog predsjednika Josipovića, koji se 19. i 20. lipnja nalazio u dvodnevnom službenom posjetu Švicarskoj.

Proslava Dana državnosti RH održana je u četvrtak, 19. lipnja 2014. u Muriju kraj Berna. U prostorijama i vrtu veleposlanstva okupila je Hrvate iz brojnih hrvatskih udruga, iz javnog života i gospodarstva.
Uzvanike su dočekali i pozdravili veleposlanikova supruga Zvjezdana Heina, ministar savjetnik u Bernu mr. sc. Davor Pomykalo i supruga Vlasta Pomykalo te treći tajnik veleposlanstva u Bernu Vicko Dobrošević.
Među gostima su bili predsjednik i glavni sponzor portala www.croatia.ch Zvonko Ljutić, urednik portala Zvonimir Mitar i reporter Stjepan Drozdek, reporter Radio Jadrana iz Berna Davor Novaković, blagajnik portala Željko Tutić, direktor TZ predstavništva Zürich Zlatko Deželjin, Vesna Polić Foglar, glavna urednica Libre, časopisa Hrvatskog kulturnog kluba Švicarske, učiteljice Hrvatske nastave iz hrvatskih dopunskih škola Švicarske, predsjednik KUD-a Silvije Strahimir Kranjčević Zürich i voditelj i koreograf KUD-a Pave Medved i mnogi drugi.
Veleposlanik Aleksandar Heina je pozdravio predsjednika i zaželio mu dobrodošlicu te pozdravio i sve prisutne. Veleposlanikov kratki govor nagrađen je srdačnim pljeskom, a zatim je veleposlanik dao riječ fra Šiti Ćoriću, koji je govorio kao predstavnik Hrvata u Švicarskoj.
Prisutnima se obratio i predsjednik Josipović i sve uzvanike obavijestio o razgovorima koje je vodio sa švicarskim predsjednikom Burkhalterom i nekim najvažnijim hrvatskim aktualnostima.

Foto galerija dostupna na www.croaria.ch