Djelovao je u hrvatskoj inozemnoj pastvi kao voditelj HKM u Washingtonu te je bio urednik i voditelj na hrvatskome programu Glasa Amerike, a danas predaje na Sveučilištu u Zagrebu te na Visokoj školi za poslovanje i upravljanje u Zaprešiću

Predsjednik Republike Ivo Josipović uručio je 28. listopada odličje Reda kneza Branimira s ogrlicom dr. sc. fra Iliji Živkoviću za zasluge u promicanju međunarodnog položaja i ugleda Hrvatske i njezina odnosa s drugim državama, izvijestila je Hina.
“Fra Iliju Živkovića odlikovao je još prije 20 godina prvi predsjednik Republike Hrvatske Franjo Tuđman, no stjecajem neobičnih okolnosti, odlikovanje mu nikada nije uručeno te sam stoga radostan da danas mogu ispraviti propust za učinjenu mu nepravdu”, rekao je tom prigodom predsjednik Josipović. Srčano i uporno, istaknuo je hrvatski predsjednik, fra Ilija Živković zauzimao se za očuvanje hrvatske kulturne i sakralne baštine.
Fra Ilija Živković TOR rođen je u općini Orašje. Filozofsko-teološki studij završio je na Katoličkome bogoslovnom fakultetu u Zagrebu, a doktorat iz područja psihologije postigao je na Katoličkome sveučilištu u Washingtonu. Danas predaje na Sveučilištu u Zagrebu te na Visokoj školi za poslovanje i upravljanje u Zaprešiću. Bio je general Franjevaca trećoredaca, a obnašao je i druge odgovorne dužnosti u Crkvi; među kojima voditelja Tiskovnog ureda Hrvatske biskupske konferencije, ravnatelja Informativne katoličke agencije i Hrvatskoga katoličkog radija. Djelovao je u hrvatskoj inozemnoj pastvi kao voditelj HKM u Washingtonu te je bio urednik i voditelj na hrvatskome programu Glasa Amerike.
(IKA)