Požežanin mr. sc. Ivan Del Vechio diplomirao je strojarstvo na Fakultetu tehničkih znanosti u Rijeci te magistrirao management na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Dosada je bio veleposlanikom RH u Republici Poljskoj i Državi Izrael 

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović uručio je 2. rujna vjerodajnice mr. sc. Ivanu Del Vechiju, veleposlaniku Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini, objavio je Ured predsjednika. Mr. sc. Ivan Del Vechio rođen je 1950. u Požegi. Diplomirao je strojarstvo na Fakultetu tehničkih znanosti u Rijeci te magistrirao management na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, a govori njemački, engleski, poljski i ruski.
Godine 2008. imenovan za izvanrednog i opunomoćenog veleposlanika RH u Republici Poljskoj; 2003. u Državi Izrael; a 2001. je promaknut je u diplomatsko zvanje veleposlanika. Godine 1998 je na dužnosti vojnog izaslanika RH u Austriji i Švicarskoj te vojnog savjetnika u Stalnoj misiji RH pri OESS-a u Beču, a 1995. završava Vojno diplomatsku školu u Zagrebu. Od početka 1991. sudjeluje u Domovinskom ratu u 123. Požeškoj brigadi u činu brigadira, zatim radi kao pomoćnik zapovjednika Središta za odgoj i obuku vojnika u Požegi, a nakon toga obnaša dužnost zapovjednika Zbornog mjesta Požega. Za sudjelovanje u Domovinskom ratu više puta je odlikovan (Spomenica Domovinskog rata, Spomenica domovinske zahvalnosti, Red hrvatskog pletera, medalja Bljesak)
Prvi je predsjednik SDP-a Požeško-slavonske županije te član Glavnog odbora SDP-a od njegova osnutka.