Posjet će okončati u Tavankutu kraj Subotice, gdje će zajedno sa srpskim predsjednikom prisustvovati obilježavanju „Dana hrvatske knjige i riječi“, susresti se s učenicima OŠ Matija Gubec koji pohađaju nastavu na hrvatskom jeziku te razgovarati s predstavnicima hrvatske manjine u Republici Srbiji

Na poziv predsjednika Republike Srbije, predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović boravit će u dvodnevnom službenom posjetu Republici Srbiji 16. i 17. listopada ove godine.
Službeni posjet Srbiji, hrvatski predsjednik započet će razgovorima sa svojim domaćinom predsjednikom Republike Srbije Tomislavom Nikolićem o bilateralnim odnosima, posebno preostalim otvorenim pitanjima, kao i o suradnji na području gospodarstva.
Prvog dana posjeta, hrvatski predsjednik razgovarat će i s predsjednikom Vlade Republike Srbije Ivicom Dačićem te predsjednikom Narodne skupštine Nebojšom Stefanovićem, a nakon toga će se obratiti zastupnicima Narodne skupštine.
Predsjednik Josipović će također razgovarati s predstavnicima udruga izbjeglih.
Drugog dana službenog posjeta Srbiji, hrvatski predsjednik Josipović će zajedno s predsjednikom Nikolićem razgovarati s gospodarstvenicima o jačanju ekonomske suradnje što je od osobite važnosti za obje zemlje. U gospodarskom izaslanstvu Predsjednika Republike bit će, uz predsjednika HGK-a i ravnatelja Agencije za investicije i konkurentnost, vodeći ljudi najvećih hrvatskih tvrtki koje posluju u Srbiji.
Službeni posjet Republici Srbiji, predsjednik Josipović završit će posjetom hrvatskoj manjini u Vojvodini, mjestu Tavankut kraj Subotice, gdje će zajedno sa srpskim predsjednikom Nikolićem kratko prisustvovati obilježavanju „Dana hrvatske knjige i riječi“, susresti se s učenicima OŠ Matija Gubec koji pohađaju nastavu na hrvatskom jeziku te razgovarati s predstavnicima hrvatske manjine u Republici Srbiji.
(Ured predsjednika)