Predsjednik će sudjelovati na Energetskom forumu u Houstonu na kojem će biti oko tridesetak naftnih i plinskih tvrtki. Razgovarat će se o ulaganjima u energetske projekte u RH. Predsjednik će se također sastati i s američkim investitorima iz drugih sektora koji s iskazali interes za ulaganja u Hrvatskoj

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović boravit će u radnom posjetu SAD-u od 12. do 17. svibnja ove godine. Posjetit će Washington, a zatim Houston. Cilj posjeta je razmijeniti mišljenja s američkim partnerima o situaciji u Europi te o energetskoj politici, posebno energetskoj sigurnosti i energetskim projektima koje razvija Hrvatska.
Na početku radnog posjeta, u glavnom gradu Washingtonu, predsjednik Josipović razgovarat će s potpredsjednikom Joeom Bidenom u Bijeloj kući, a postoji mogućnost da se sastanku pridruži i predsjednik Barack Obama. Tijekom boravka u Washingtonu, hrvatski predsjednik će se susresti i s članovima Kongresa te s predstavnicima više vladinih i nevladinih institucija. U izaslanstvu će tijekom radnog posjeta Washingtonu biti i ministar obrane Ante Kotromanović, koji nastavlja boravak u SAD-u posjetom Nacionalnoj gardi u saveznoj državi Minnesoti.
U nastavku posjeta, predsjednik Josipović će sudjelovati na Energetskom forumu u Houstonu na kojem će biti oko tridesetak naftnih i plinskih tvrtki. Razgovarat će se o ulaganjima u energetske projekte u RH. Predsjednik će se također sastati i s američkim investitorima iz drugih sektora koji s iskazali interes za ulaganja u Hrvatskoj.
Tijekom boravka u Houstonu, predsjednik Josipović susrest će se i s guvernerom Teksasa Rickom Perryjem, gradonačelnicom Houstona Annise D. Parker, kao i predstavnicima akademske zajednice u Houstonu.
(predsjednik.hr)