Zadnji dan boravka u SAD-u, predsjednik će posjetio hrvatske iseljenike u Pittsburghu te se sastati s predstavnicima Hrvatske bratske zajednice. Za boravka u Americi susreo se i s predstavnicima hrvatske dijaspore u New Yorku

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović sudjelovat će na otvaranju 68. Opće skupštine Ujedinjenih naroda u New Yorku od 24. do 27.rujna ove godine. Sudjelovanje na Općoj skupštini, hrvatski predsjednik tradicionalno će početi posjetom prijemu kojeg priprema američki predsjednik Barack Obama uoči otvaranja Opće skupštine, a govor na Općoj skupštini održat će u četvrtak, 26.rujna.
Osim toga, predsjednik Josipović će se obratiti na sastanku inicijative glavnog tajnika UN-a i UNESCO-a pod nazivom Svjetska inicijativa „Obrazovanje je prvo”, te na obilježavanju dvadesete obljetnice Bečke konferencije o ljudskim pravima.
Dan uoči otvaranje Opće skupštine hrvatski predsjednik održao je predavanje na temu „Religija u postkomunističkom i postkonfliktnom društvu: Hrvatsko iskustvo“ na Sveučilištu Yale (Divinity School).
Zadnji dan boravka u SAD-u, predsjednik Josipović će posjetiti je hrvatske iseljenike u Pittsburghu te se sastati s predstavnicima Hrvatske bratske zajednice. Također se susreo s predstavnicima hrvatske dijaspore u New Yorku u utorak, 24.rujna.
(Ured predsjednika/Hina)