Predsjednik će se u srijedu u Donjoj Lastvi susresti i razgovarati s Hrvatima koji žive u Crnoj Gori. Također će se sastati s predstavnicima Zajednice Hrvata u Republici Makedoniji i posjetiti malobrojnu hrvatsku zajednicu u Janjevu

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović boravit će Od 3. do 7. rujna u službenim posjetima Crnoj Gori, Republici Makedoniji i Republici Kosovu.
Predsjednik Josipović posjet će započeti susretom sa crnogorskim predsjednikom Filipom Vujanovićem na Cetinju u Crnoj Gori, a nakon toga će u Podgorici razgovarati s predsjednikom crnogorskog parlamenta Rankom Krivokapićem i predsjednikom vlade Milom Đukanovićem. U srijedu će se u Donjoj Lastvi susresti i razgovarati s Hrvatima koji žive u Crnoj Gori.
Predsjednik Josipović doputovat će u srijedu popodne u posjet Makedoniji. Njegov domaćin, makedonski predsjednik Gjorge Ivanov, priredit će mu svečani doček, a nakon toga će uslijediti razgovori dvojice predsjednika. U četvrtak će se sastati s predsjednikom Sobranja Trajkom Veljanoskim i premijerom Nikolom Gruevskim. Također će se sastati s predstavnicima Zajednice Hrvata u Republici Makedoniji.
Tijekom prvog službenog posjeta Kosovu, Josipović će u petak razgovarati s kosovskom predsjednicom Atifetom Jahjagom, a zatim će se sastati s predsjednikom vlade Hashimom Thacijem i predsjednikom parlamenta Jakupom Krasniqijem. Nakon službenih razgovara, hrvatski predsjednik će posjetiti malobrojnu hrvatsku zajednicu u Janjevu.
U subotu, zadnjeg dana službenog posjeta Kosovu, predsjednik Josipović će posjetiti hrvatske vojnike koji su u sastavu 13. hrvatskog kontingenta misije KFOR te posjetiti Dečane.
(www.predsjednik.hr)