Predsjednik Republike posjetit će i hrvatsku manjinu koja živi u Moliseu, i to u mjestima Kruč (Aquaviva Collecroce), Filić (San Felice) i Mundimitru (Montemitro). U sastavu službenog izaslanstva tijekom posjeta bit će i zastupnik talijanske manjine u Hrvatskom saboru Furio Radin te Damir Murković, predsjednik Saveza hrvatskih zajednica u Italiji

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović sa suprugom boravit će u državnom posjetu Talijanskoj Republici od 3. do 5 prosinca ove godine.
Državni posjet Italiji, hrvatski predsjednik započet će službenim razgovorima sa svojim domaćinom predsjednikom Giorgiom Napolitanom. Teme razgovora bit će bilateralni odnosi, suradnja u okviru Europske unije, kao i regionalna suradnja u ovom dijelu Europe i Mediterana. Predsjednik Josipović razgovarat će s predsjednikom Vlade Enricom Lettom te gradonačelnikom Rima Ignaziom Marinom.
Također hrvatski predsjednik obratit će se članovima Odbora za vanjsku politiku kao i Odbora za politiku EU-a oba doma talijanskog parlamenta na temu „Hrvatska u EU: nove perspektive za jugoistočnu Europu“.
Zadnjeg dana državnog posjeta, 5.prosinca, Predsjednik Republike posjetit će hrvatsku manjinu koja živi u Moliseu, i to u mjestima Kruč (Aquaviva Collecroce), Filić (San Felice) i Mundimitru (Montemitro).
Prigodom državnog posjeta Italiji, u sastavu službenog izaslanstva bit će i zastupnik talijanske manjine u Hrvatskom saboru Furio Radin te Damir Murković, predsjednik Saveza hrvatskih zajednica u Italiji.
(http://www.predsjednik.hr)