Susan Cox, nova australska veleposlanica u Hrvatskoj će stupiti na dužnost u prosincu i zamijeniti dosadašnju veleposlanicu Beverly Mercer

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović primio je 14. prosinca vjerodajnice Nj.E. Susan Cox, veleposlanice Australije u Republici Hrvatskoj, sa sjedištem u Zagrebu. (http://www.predsjednik.hr)

Australski ministar vanjskih poslova Bob Carr priopćio je prošli petak da će Susan Cox biti nova veleposlanica u Hrvatskoj, objavljeno je na internetskoj stranici australskog ministra vanjskih poslova. Očekuje se da će Susan Cox stupiti na dužnost u prosincu i zamijeniti dosadašnju australsku veleposlanicu u RH Beverly Mercer.
Cox je ranije bila veleposlanica u Saveznim Državama Mikronezije, obnašala je dužnost zamjenice visokog povjerenika u Vanuatuu, a također je bila i zamjenica australskog konzula u Novoj Kaledoniji.
‘Ove godine se obilježava 20 godina diplomatskih odnosa između Australije i Hrvatske. Australija i Hrvatska imaju ekstenzivne trgovinske i turističke veze, a Australija je nedavno produžila turističke vize za hrvatske građane kako bi dala poticaj turizmu i olakšala obiteljska okupljanja’, navodi se u priopćenju na internetskoj stranici ministra.
(http://www.tportal.hr)