Oko 60 počasnih konzula RH i voditelje predstavništava Hrvatske gospodarske komore u inozemstvu okupilo se u Zagrebu na Prvoj konferenciji hrvatskih počasnih konzula u organizaciji Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Počasne konzule Republike Hrvatske i voditelje predstavništava Hrvatske gospodarske komore u inozemstvu primio je predsjednik Republike Ivo Josipović te im zahvalio na zdušnom predstavljanju Hrvatske i naporima na promicanju njezinih interesa u svijetu.
– Vaš rad je od iznimne važnosti za Republiku Hrvatsku, a vaše obaveze velike, posebno u doba ekonomske krize, kazao je predsjednik Josipović i naglasio da Hrvatska uskoro pristupa u Europsku uniju što otvara nove mogućnosti za angažman počasnih konzula.
Počasni konzul u Republici Filipinima Edgardo P. Reyes je u ime svih konzula zahvalio na prijemu i na mogućnosti da bolje upoznaju Hrvatsku, što će, istaknuo je, biti od velike koristi u njihovom radu.
Oko 60 počasnih konzula RH i voditelje predstavništava Hrvatske gospodarske komore u inozemstvu okupilo se u Zagrebu na Prvoj konferenciji hrvatskih počasnih konzula u organizaciji Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.
Na konferenciji se razgovara o najboljem načinu za pozicioniranje Hrvatske u svijetu, osobito na području gospodarske i poslovne suradnje kao i o komunikacijskim i logističkim zahtjevima vezanim uz dužnosti počasnih konzula.
Glavna tema je jačanje aktivnosti počasnih konzula u promociji hrvatskog izvoza i privlačenju stranih investicija.
Iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova priopćili su kako će se tijekom dvodnevnog boravka u Hrvatskoj počasni konzuli se susresti s najvišim državnim dužnosnicima te predstavnicima relevantnih gospodarskih institucija i poslovnih udruženja.
(www.predsjednik.hr)