Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović primila je 23. prosinca prestižnu nagradu „Visionary Leadership Award 2016“ krovne europske organizacije poslovnih anđela EBAN.

Ovo prestižno priznanje Predsjednici je uručio nedavno izabrani predsjednik Centralno-istočne europske zone EBAN-a i predsjednik Hrvatske mreže poslovnih anđela CRANE Davorin Štetner. Uručujući nagradu naglasio je kako je Predsjednica prva osoba iz hrvatske visoke politike koja je prepoznala važnost poslovnih anđela i startupa uključivši ih u rad svog Vijeća za gospodarska pitanja.

Ujedno bila je to prilika da se napravi osvrt na iznimno uspješnu međunarodnu konferenciju EBAN Winter University 2016. koja je pred velikim brojem stranih i domaćih uglednika te uz pokroviteljstvo i aktivno sudjelovanje predsjednice Grabar-Kitarović održana u Zagrebu.

EBAN okuplja više od 150 organizacija iz više od 50 zemalja širom svijeta vezanih uz investiranje u startupe, a poslovni anđeli bitna su karika u razvoju startup tvrtki jer uz novac daju svoje znanje te mrežu kontakata za ubrzani razvoj tvrtki. Na susretu je naglašen i zajednički stav da je za startup tvrtke, ali i za sve male i srednje poduzetnike nužno osigurati pojednostavljenje pravila poslovanja uz smanjenje administrativno – birokratske presije koja uz visoku cijenu rada te često mijenjanje zakona najviše šteti Hrvatskoj kao poželjnoj destinaciji za biznis.

Izvor: Ured predsjednice RH