Predsjednici je za vrijeme službenoga posjeta u Slovačkoj, na Sveučilištu Matej Bel u Banskoj Bistrici, dodijeljen je počasni doktorat Sveučilišta. Posjetila je i Trnavu gdje je obišla i crkvu Sv. Ane i baziliku Sv. Nikole, grobove Antuna Vrančića i sv. Marka Križevčanina te rodnu kuću zagrebačkog nadbiskupa i kardinala Jurja Haulika

Predsjednici Republike je za vrijeme službenoga posjeta u Slovačkoj, na Sveučilištu Matej Bel u Banskoj Bistrici, dodijeljen je počasni doktorat Sveučilišta na temelju dosadašnjih akademskih i profesionalnih postignuća.
Zahvalivši se na dobivenom počasnom doktoratu, Predsjednica je istaknula važnost obrazovanja i cjeloživotnog učenja. „Još jednom vam hvala što me prepoznajete ne samo kao još jednu europsku predsjednicu, nego kao nekoga tko je zaista predan europskim vrijednostima i tko ih je dosad, a i ubuduće će ih zagovarati kroz cijeli život“, istaknula je Predsjednica.
Predsjednica je posjetila Trnavu gdje je obišla i crkvu Sv. Ane i baziliku Sv. Nikole, grobove Antuna Vrančića i sv. Marka Križevčanina te rodnu kuću zagrebačkog nadbiskupa i kardinala Jurja Haulika.
Tijekom službenog posjeta Slovačkoj Republici, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović otvorila je, sa svojim slovačkim kolegom Andrejem Kiskom te podpredsjednikom slovačke Vlade i ministrom vanjskih i europskih poslova Miroslavom Lajčákom, Slovačko-hrvatski gospodarski forum. Susret gospodarstvenika organizirale su gospodarske komore Hrvatske i Slovačke.
(predsjednica.hr)