Nakon predavanja na Papinskom sveučilištu Antonianum, predsjednica će razgovarati s papom Franjom u audijenciji u Papinskoj kući. Održat će i bilateralne razgovore s državnim tajnikom Svete Stolice kardinalom Pietrom Parolinom
 
Prvog dana službenog posjeta, u srijedu, 27. svibnja, predsjednica Grabar-Kitarović posjetit će Papinski Hrvatski zavod svetog Jeronima te održati predavanje na temu „Žena u politici, izazovi u globaliziranom svijetu“ na Papinskom sveučilištu Antonianum. Predavanje će održati na engleskom jeziku sa simultanim prijevodom na talijanski. Predsjednica će se posebno osvrnuti na svoja iskustva u Afganistanu, gdje je boravila desetak puta kao ministrica vanjskih poslova RH, pomoćnica glavnog tajnika NATO-a za javnu diplomaciju i nedavno kao predsjednica Republike Hrvatske.
Predsjednica Republike razgovarat će s papom Franjom u audijenciji u Papinskoj kući u četvrtak, 28. svibnja, a nakon toga održat će bilateralne razgovore s državnim tajnikom Svete Stolice kardinalom Pietrom Parolinom.
(www.predsjednik.hr)