Posjet hrvatske predsjednice BiH počet će sastankom s predsjedavajućim Predsjedništva BiH Mladenom Ivanićem i članovima Predsjedništva Draganom Čovićem i Bakirom Izetbegovićem u Predsjedništvu BiH, gdje će se održati i bilateralni sastanak izaslanstava Republike Hrvatske i BiH

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je više puta u kampanji, a i nakon pobjede na predsjedničkim izborima, kako izričito želi da odredište njezinog prvog službenog putovanja izvan zemlje bude upravo Bosna i Hercegovina.
Neposredno uoči današnjeg putovanja u Sarajevo hrvatska predsjednica najavila je da će njezini posjeti BiH biti vrlo česti. Ističe da je Hrvatska vrlo zainteresirana za stabilnost BiH i za njen ulazak u EU i NATO te za konstitutivnu jednakopravnost svih triju naroda u BiH.
Posjet susjednoj, prijateljskoj BiH kao jedan od prvih poteza nove hrvatske predsjednice analitičari ocjenjuju naglašavanjem i definiranjem osnovnih pravaca vanjske politike Grabar-Kitarović, uz skore posjete Njemačkoj i još nekim strateški važnim partnerskim zemljama.
Prvi službeni posjet hrvatske predsjednice BiH počet će sastankom s predsjedavajućim Predsjedništva BiH Mladenom Ivanićem i članovima Predsjedništva Draganom Čovićem i Bakirom Izetbegovićem u Predsjedništvu BiH, gdje će se održati i bilateralni sastanak izaslanstava Republike Hrvatske i BiH.
Prema službenom programu, danas u poslijepodnevnim satima predsjednica Grabar – Kitarović susrest će se u Parlamentarnoj skupštini BiH s članovima kolegija oba doma PSBiH te s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Vjekoslavom Bevandom.
(laudato.hr)

VIDEO