Predsjednica Grabar-Kitarović će s visokim njemačkim dužnosnicima razgovarati o odnosima dviju država s posebnim naglaskom na gospodarstvo, turizam, znanost i kulturu te jačanje hrvatsko-njemačke suradnje. te zajedničkoj gospodarskoj, sigurnosnoj i energetskoj politici, kao i o suradnji unutar EU-a i NATO-a 

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović boravit će u utorak, 17. ožujka 2015. u nastupnom posjetu Saveznoj Republici Njemačkoj. Nastupni posjet Berlinu predsjednica Grabar-Kitarović započet će svečanim dočekom, nakon čega će uslijediti razgovori sa saveznim predsjednikom Joachimom Gauckom te saveznom kancelarkom Angelom Merkel.
Predsjednica Grabar-Kitarović će s visokim njemačkim dužnosnicima razgovarati o odnosima dviju država s posebnim naglaskom na gospodarstvo, turizam, znanost i kulturu te jačanje hrvatsko-njemačke suradnje. Razgovarat će se i o trenutačnom stanju u Europskoj uniji te zajedničkoj gospodarskoj, sigurnosnoj i energetskoj politici, kao i o suradnji unutar EU-a i NATO-a. Tema razgovora bit će i stanje u jugoistočnoj Europi te jačanje potpore državama koje žele ući u članstvo EU-a i NATO-a.
U poslijepodnevnim satima, predsjednica Grabar-Kitarović održat će predavanje na temu „Croatia & EU: The more we change the closer we should grow“ u Europskoj akademiji Berlin.
(Ured predsjednika)

Pratite posjet