Predsjednica je posjetila i Tehnološki Institut Massachusettsa (poznatiji kao MIT) gdje je uručila odlikovanja poznatom hrvatsko-američkom znanstveniku Marinu Soljačiću

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u nedjelju, 3. studenoga je stigla u Boston u kojem počinje radni posjet Sjedinjenim Američkim Državama, piše HRT.
Odmah po dolasku u Boston sastala se s članovima zaklade New England Friends of Croatia, klubu koji je osnovan prije 25 godina i okuplja Hrvate i prijatelje Hrvatske u Bostonu.
Predsjednica je posjetila i Tehnološki Institut Massachusettsa (poznatiji kao MIT) gdje je uručila odlikovanja poznatom hrvatsko-američkom znanstveniku Marinu Soljačiću.
Ponedjeljak je u cijelosti bio posvećen susretima s akademskom zajednicom i razgovorima s čelnim ljudima vodećih sveučilišta u Bostonu, u sklopu čega je na Sveučilištu Tufts Grabar Kitarović održala i predavanje o hrvatskoj vanjskoj politici.
U utorak, 5. studenoga će se Grabar Kitarović u New Yorku sastati s glavnim tajnikom Ujedinjenih naroda Antoniom Guterresom, dok će u srijedu govoriti na sjednici Vijeća sigurnosti o radu Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju.
(https://www.jutarnji.hr/)