Na donatorskoj večeri u Hrvatskom kulturnom centru oko 600 iseljenika predsjednici je uručilo ček vrijedan deset tisuća dolara za Udrugu osoba s invaliditetom Bubamara iz Vinkovaca

Prvi radni dan u 2016. Predsjednica Kolinda Grabar- Kitarović provela je s hrvatskom zajednicom u Chicagu.
Poručila im je kako je u prvoj godini njenog predsjedničkog mandata puno toga napravljeno, no da ima još puno posla. Kazala je kako će ustrajati na zajedništvu iseljene i domovinske Hrvatske.
Na donatorskoj večeri u Hrvatskom kulturnom centru oko 600 iseljenika predsjednici je uručilo ček vrijedan deset tisuća dolara za Udrugu osoba s invaliditetom Bubamara iz Vinkovaca.
Na pitanje zašto je prvi radni dan u 2016. došla u Chicago, predsjednica je rekla kako je čekala da se konstituira Sabor da može otići iz države. A kako smo posjet Minnesoti radi obilježavanja 20. godišnjice suradnje između Hrvatske i države Minnesota odgađali zbog izbora, zbog konstituiranja Sabora odlučila sam to odraditi sada i odraditi ovaj brzinski, skromni i osjećajima jako ispunjeni posjet Chicagu sada, rekla je Kolinda Grabar-Kitarović.

Istaknula je kako su ondje velika očekivanja od novog mandatara. Vidi se i nova razina optimizma koja se rađa među hrvatskim građanima i među hrvatskim građanima i među hrvatskim narodom kako u domovini tako i ovdje u svijetu. Vjerujem da kroz to zajedništvo u ispunjavanju zajedničkih ciljeva, bolji život u boljoj Hrvatskoj, možemo doista učiniti puno, naglasila je predsjednica.
Rekla je i kako je često dolazila u Chicago među ovu zajednicu. Došli smo ovdje kao među prijatelje, među obitelj. Ja držim ove ljude ovdje svojom obitelji, kao uostalom cijelu našu hrvatsku zajednicu. I svaki hrvatski kutak koji pohodim drago mi je da ljudi tako reagiraju.
(HRT)