Hrvatska predsjednice uručila je Povelje Republike Hrvatske udrugama Croatia Sacra Paulistana i Društvu prijatelja Dalmacije

U nastavku radnog posjeta Saveznoj Republici Brazilu predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović susrela se 19. ožujka s predstavnicima hrvatske zajednice te tom prigodom uručila Povelje Republike Hrvatske.
„Brazil je moja posljednja stanica na ovom putu u Južnu Ameriku na koji sam se odlučila prvenstveno zbog hrvatskih iseljenika, zbog svih vas koji ste u potrazi za boljim životom naselili zemlje ovog golemog kontinenta, pa tako i Brazil“, kazala je predsjednica Grabar-Kitarović obraćajući se predstavnicima hrvatske zajednice u Hrvatskom klubu „Croatia Sacra Paulistana“ u São Paulu.
Za izniman doprinos u promicanju hrvatske državotvorne ideje, hrvatske baštine, jezika, obrazovanja, kulture i folklora, te osobite uspjehe u humanitarnom djelovanju kao i očuvanju hrvatskog identiteta u Saveznoj Republici Brazil, predsjednica je dodijelila Povelje RH Hrvatskom društvu prijatelja Dalmacije – Hrvatska sada i Hrvatskom društvu Croatia Sacra Paulistana.
Uručujući povelje, predsjednica Grabar-Kitarović zahvalila je hrvatskim društvima što su uspjeli očuvati hrvatski kulturni identitet i što ga i danas, kroz predstavljanje hrvatskih narodnih pjesama i plesova, prenose mladima te na taj način svojim brazilskim prijateljima predstavljaju dugu tradiciju bogatog hrvatskog kulturnog stvaralaštva.
(predsjednica.hr)