Predsjednica je uručila Povelje Republike Hrvatske Savezu hrvatskih udruga u Švedskoj i društvima Velebit i Croatia Katarina Zrinski iz Göteborga, te društvima Jadran i NK Croatia iz Malmöa

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović službeni posjet Kraljevini Švedskoj nastavila je 22. ožujka u Göteborgu susretom s hrvatskim iseljenicima kojima je poručila da joj je “izrazito stalo” do zajedništva iseljene i domovinske Hrvatske.

“Na svima nama u domovini je da vam u tome pomognemo, dok se ne vratite u rodni kraj”, kazala je hrvatska Predsjednica te uručila Povelje Republike hrvatske Savezu hrvatskih udruga u Švedskoj i društvima Velebit i Croatia Katarina Zrinski iz Göteborga, zaslužnima što je “Hrvatska ostala prisutna na tlu Švedske, i u srcima četvrte generacije Hrvata u Švedskoj”.

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović u sklopu višednevne posjete Švedskoj obišla je i Hrvate južne Švedske.

Predsjednicu su u crkvi Svete Marije na Rosengĺrdu 23. ožujka dočekali predstavnici društava HKD Jadran (Malmö), NK Croatia (Malmö), HKŠD Croatia (Helsingborg) i HD Knez Branimir (Växjö), čitamo na portalu www.jadran.se.

Tom prilikom sekcije HKD Jadran i crkveni zbor Branimir izveli su prigodni program povodom dočeka predsjednice i uručili darove. Protokol predsjednice je uručio Povelje Republike Hrvatske društvima Jadran i NK Croatia za osobite i višegodišnje zasluge u promicanju hrvatske baštine, jezika, kulture i sporta te očuvanju hrvatskog identiteta u Kraljevini Švedskoj.

Fotogalerija