Tradicionalno, već tridesetu godinu zaredom na otoku Susku zadnju nedjelju u mjesecu srpnju obilježava se Dan iseljenika otoka Suska od kojih danas većina živi u američkoj saveznoj državi New Jersey. Ove godine predsjednica Republike Hrvatske je, uz vodstvo domaćina, svojom prisutnošću oduševila mnogobrojne sušćanske iseljenike, Sušćane i turiste

Tradicionalno, već tridesetu godinu zaredom na otoku Susku zadnju nedjelju u mjesecu srpnju obilježava se Dan iseljenika otoka Suska od kojih danas većina živi u američkoj saveznoj državi New Jersey.
Ove godine posebnoj svečanosti obilježavanja ovog dana pridonijela je i predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar- Kitarović, koja je uz vodstvo domaćina, gradonačelnika Garija Cappellija svojom prisutnošću oduševila mnogobrojne sušćanske iseljenike, Sušćane i turiste.
Gradonačelnik Gari Cappelli zaželio je predsjednici dobrodošlicu i zahvalio se na dolasku nakon čega su se uputili u Gornje Selo pozdraviti brojne mještane koji su se okupili na pjacalu po završetku svečane svete mise koju je predvodio biskup Krčke biskupije, mons. Ivica Petanjak.
Nakon druženja s građanima, gradonačelnik je poveo predsjednicu u Klub iseljenika na otvorenje Etnografske izložbe i predstavljanje projekta ”Nek lumin ne zgori” kroz koju ju je provela Ružica Baumgarten, pročelnica Ureda Grada i upravljanja gradskom imovinom. To je ujedno bila prilika da se predsjednici uruče prigodni pokloni u ime Grada Malog Lošinja, Kluba iseljenika i Mjesnog odbora otoka Suska.
Program svečanosti nastavio se u popodnevnim satima sportskim igrama – turnirom u odbojci na pijesku i turnirom u malom nogometu te Dječjim igrama. U večernjem dijelu programa u zabavnom programu prezentiran je autohtoni sušćanski stol s tradicionalnim sušćanskim proizvodima, a nastupali su Folklor Susak, Tomislav Bralić & Klapa Intrade, Band Apsyrtides, a nastupile su i plesačice zumbe .
www.mali-losinj.hr

Fotogalerija