Predsjednica je posjetila Karaševo, Klokotić i Lupak i susrela se s predstavnicima hrvatske zajednice u Rumunjskoj

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović ovaj tjedan boravi u trodnevnom službenom posjetu Rumunjskoj, gdje se sastaje sa svojim domaćinom predsjednikom Klausom Iohannisom i drugim visokim rumunjskim dužnosnicima, a održat će i predavanje na Bukureštanskom sveučilištu, te posjetiti malu hrvatsku zajednicu na zapadu zemlje.
Službeni posjet Grabar Kitarović Rumunjskoj uzvratni je posjet budući je u lipnju 2015. Iohannis službeno posjetio Hrvatsku. Posjet će poslužiti i kako bi se obilježilo 25 godina od uspostave diplomatskih odnosa između dviju zemalja.
Hrvatska predsjednica je u ponedjeljak i utorak boravila u Bukureštu. Na Bukureštanskom sveučilištu Grabar Kitarović održala je predavanje pod naslovom “Doprinos Hrvatske konsolidaciji Europe”, a obratila se i gospodarstvenicima dviju zemalja na Rumunjsko-hrvatskom gospodarskom forumu.
U Temišvaru će 4. listopada održati predavanje na početku akademske godine na Zapadnom sveučilištu. Istoga dana predsjednica će posjetiti mjesta Karaševo, Klokotić i Lupak u kojima će se susresti s predstavnicima hrvatske zajednice u Rumunjskoj.
(www.jutarnji.hr)

Fotogalerija