Birači u inozemstvu mogu ostvariti biračko pravo ako, zaključno do 28. listopada, podnesu zahtjev za prethodnu registraciju ili zahtjev za aktivnu registraciju. Prethodna registracija provodi se za birače koji imaju prebivalište u Republici Hrvatskoj. Aktivna registracija provodi se za birače koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj

Parlamentarni izbori će se u Hrvatskoj održati u nedjelju, 8. studenoga, a u diplomatskim misijama i konzularnim uredima Republike Hrvatske 7. i 8. studenoga.
Birači u inozemstvu mogu ostvariti biračko pravo ako, zaključno do srijede, 28. listopada, podnesu zahtjev za prethodnu registraciju ili zahtjev za aktivnu registraciju.
Prethodna registracija provodi se za birače koji imaju prebivalište u Republici Hrvatskoj. Aktivna registracija provodi se za birače koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj. Više
Zahtjevi se mogu podnijeti kod diplomatskih predstavništava, osobno, poštom, e-poštom ili telefaksom. Podnositelj mora vlastoručno potpisati ispunjeni zahtjev te priložiti presliku valjanog identifikacijskog dokumenta.
(Hrvatski glas Berlin)