Učenici iz Düsseldorfa, Mönchengladbacha, Neussa, Moersa, Kamp-Lintforta, Neukirchen-Vluyna, Mülheima an der Ruhr, Oberhausena, Euskirchena, koji su sa svojim učiteljicama upriličili prigodni program, cjelokupni prihod od prodaje kolača i ulaznica namijenili su svojim vršnjacima iz poplavom uništene OŠ «Antun i Stjepan Radić» u Gunji 

U Stadhalli Erkrath se 22. studenoga po prvi put održao zajednički susret učenika hrvatskih škola (HSU Kroatisch) iz nekoliko gradova Sjeverne Rajne Vestfalije (između ostalih Düsseldorfa, Mönchengladbacha, Neussa, Moersa, Kamp-Lintforta, Neukirchen-Vluyna, Mülheima an der Ruhr, Oberhausena, Euskirchena), koji su sa svojim učiteljicama upriličili prigodan program povodom nadolazećih božićnih blagdana.
Pod motom „Radujmo se Božiću“učenici su željeli pomoći svojim vršnjacima iz poplavom uništene OŠ «Antun i Stjepan Radić» u Gunji, kojima su namijenili cjelokupni prihod od prodaje kolača i ulaznica.
Program je otvoren pjesmom «Lijepa li si», kojoj je slijedio splet plesova pod ravnanjem Anđelke Marić, a izveli su ih učenici hrvatskih škola iz Oberhausena i Mülheima an der Ruhr. Poslije ove folklorne točke nastupili su učenici hrvatskih škola iz drugih gradova, koji su zajedno otpjevali nekoliko božićnih pjesama, a potom je slijedio prikaz hrvatskih narodnih običaja vezanih za vrijeme došašća i blagdan sv. Lucije.
Ostatak večeri su se svi sudionici i njihovi gosti, kojih je bilo petstotinjak; što roditelja, rodbine i prijatelja, djece i učenika, zabavili uz grupu «Jorgovani».
-Nadamo se da će ovaj prekrasan događaj svima još dugo ostati u lijepom sjećanju i na taj način nas uvesti u vrijeme Došašća i božićnih blagdana – izjavila je Sanda Gronenwald,učiteljica hrvatske nastave u Neussu i Mönchengladbachu.
(Fenix magazin)