U Domu kardinala Kuharića, u nazočnosti gk Josip Špoljarića, okupili su se domaćini i gosti, članovi kulturnih zajednica i društava iz Koblenza, Mainza i Frankfurta

Bogati program tradicionalne predbožićne večeri Hrvatske kulturne zajednice, koja je održana u Domu kardinala Kuharića u Wiesbadenu, zadovoljio je svakoga od više od 40 okupljenih članova i prijatelja hrvatske kulture.
– Dvadeset i četiri godine ispunjeni radom i zalaganje članica i članova pokazalo se i u ovoj godini plodim, istaknuo je u svom pozdravu Josip Špoljarić, gk RH iz Frankurta/M.
Predsjednik Zajednice, Ivica Košak pozdravio je dvije nove članice, Janicu Ernst i umjetnicu Jelu Šare, koja se predstavila prigodnom izložbom slika. Uslijedio je i prigodni hommage za preminule članove, suradnike i prijatelje Zajednice; Ivonu Dončević, Emila Cipra, fra Ivicu Alilovića, te Srećka Bošnjakovića.
Performans mira bila je tema večeri,a upriličio ju je predsjednik Ivica Košak.
Susret na kraju godine – predbožićnu večeru uveličala je svečana akademije zbora Hrvatske katoličke misije iz Wiesbadena pod vodstvom sestre Auksilije Milić, počasne članice HKZ u Wiesbdenu. Tom prilikom uručena je zahvalnica, skulptura „Zajedništvo“.
Katica Kiša, članica Kulturne zajednice Mainz predstavila je svoju knjigu: „Svjetlo života“.
Susret je okončan u ugodnim raspoloženju kojemu su pridonijeli glazbenici, gitarist Senad Ajanović i harmonikaš Rajko Radišić. Prigodni izbor pjesama, kao izvanredno izdanje časopisa „Riječ“, omogućio je prisutnima da pjesmom prate glazbu.
Gosti ovog skupa pokazali su i nadregionalni karakter hrvatskog zajedništva jer su bili prisutni članovi kulturnih zajednica i društava iz Koblenza, Mainza i Frankfurta.

Opširnije