Gostovanje ugledne hrvatske profesorice psihologije i terapeutkinje Ljubice Uvodić Vranić i ovaj put organizirala je Hrvatska kulturno umjetnička udruga ”Hrvatski san“ iz Salzburga na čelu s predsjednicom Verom Papić

 

Ljubavni odnosi – najvažniji odnosi našeg života središnja je tema predavanja ugledne hrvatske profesorice psihologije i terapeutkinje Ljubice Uvodić Vranić iz Zagreba, koje će u sklopu promocije svoje nove knjige “Avantura osobne promjene 2“ ilustrirane vlastitim akvarelima na svili održati u Salzburgu u subotu, 10. studenoga.
Gostovanje ove popularne Splićanke sa zagrebačkom adresom od 1984. godine organizirala je Hrvatska kulturno umjetnička udruga ”Hrvatski san“ iz Salzburga na čelu s predsjednicom Verom Papić.
Kako nam je rekla predsjednica Papić, nova knjiga kao i prijašnje autoričine knjige nastala je na temelju predavanja u udruzi Petkom u pet, a opisuje najvažnije ljudske odnose i osjećaje, od zaljubljenosti i ljubavi na prvi pogled preko zrele ljubavi do rodbinskih odnosa te svakodnevnih odnosa s drugim ljudima koji nas okružuju.
– Ljubav je kao šah, svatko zna povući prvi potez, ali dalje treba znati – tvrdi Ljubica Uvodić Vranić u knjizi ”Avantura osobne promjene 2“ koju će kao priručnik za samopomoć moći kupiti i salzburški Hrvati.
Ljubica Uvodić Vranić rođena je 1945. godine u Splitu, gdje je i odrasla. Od 1984. godine radi u Zagrebu u medicini rada terapeutske, supervizorske i savjetničke poslove, individualno i grupno. Godine 1997. godine osnovala je nevladinu udrugu ”Petkom u pet“ te 2008. godine proširila rad udruge i na savjetovalište za psihološku edukaciju, a 2010. osnovala je grupu mladih za unapređenje komunikacije poznatu kao UPS (U pet srijedom). Od 2011. ta grupa djeluje kao stvarna i virtualna zajednica.
Lani je ova popularna profesorica savjetodavne psihologije čije spoznaje s oduševljenjem prihvaća i široka publika dobila nagradu Grada Zagreba ”Šampion zdravlja“ za svoj rad u psihološkoj prevenciji.(Večernji list)
Tekst: Snježana Herek