Svečanost kojom hrvatska zajednica čestita najuspješnijim učenicima koji se školuju na hrvatskom jeziku bit će održana u okviru Dana biskupa Ivana Antunovića, praznika hrvatske zajednice u Srbiji

Svečanost kojom hrvatska zajednica čestita najuspješnijim učenicima koji se školuju na hrvatskom jeziku na zapaženim rezultatima tijekom školske 2015./16. godine na općinskim, zonskim, pokrajinskim i republičkim natjecanjima iz različitih predmeta, bit će održana u okviru Dana biskupa Ivana Antunovića, praznika hrvatske zajednice u Srbiji. Svečana akademija će biti održana u petak, 17. lipnja 2016. godine s početkom u 16,oo sati u Velikoj vijećnici Gradske kuće u Subotici.
Od prošle je godine dan rođenja hrvatskoga velikana i stožerne osobnosti narodnoga preporoda među Hrvatima u južnoj Ugarskoj Ivana Antunovića (19. lipnja 1815., Kunbaja – 13. siječnja 1888., Kalača) jedan od četiriju praznika hrvatske zajednice u Srbiji, a vezan je uz prosvjetu i obrazovanje budući da je biskup Ivan Antunović za života nesebično, duhovno i materijalno, pomagao školovanje brojnih, osobito siromašnih, učenika.
(ZKVH)