Praizvedba nove drame hrvatskog dramskog pisca Ivora Martinića ‘Kad je dijete dijete bilo’ održat će se u Mestnom gledališču ljubljanskom. Ovo je njegova druga drama koja će biti postavljena u Sloveniji

Praizvedba nove drame hrvatskog dramskog pisca Ivora Martinića ‘Kad je dijete dijete bilo’ održat će se u petak, 16. siječnja, u Mestnom gledališču ljubljanskom.
Drama je nastala po motivima filma ‘Nebo nad Berlinom’ Wim Wendersa, a režirat će je mlada slovenska redateljica Yulia Roschina. U predstavi igraju Iva Kranjc, Boris Ostan, Jožef Rapoša, Mirjam Korbar Žlajpah, Janez Starina i Doroteja Nadrah.
Drama ‘Kad je dijete dijete bilo’ propituje sadašnju sliku Europe koja je zahvaćena financijskom i moralnom krizom. U središtu radnje je glumica koja igra anđela koji odlučuje postati čovjek te postavlja pitanje zašto bi danas netko poželio biti čovjek. Drama govori o krhkosti i promjenjivosti ljudskog života, te postavlja pitanja o smislu egzistencije.
Ovo je druga drama Ivora Martinića koja će biti postavljena u Mestnom gledališču ljubljanskom. 2010. godine postavljena je drama ‘Drama o Mirjani i ovima oko nje’ u režiji Dušana Jovanovića.
(Culturenet.hr)