Misa skladateljice i pijanistice Zrinke Tomašić, kojom će se obilježiti 15. obljetnica Stepinčeve beatifikacije, praizvest će se u crkvi Sv. Marka na Campidogliu, a bit će izvedena i na Stepinčevo u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima

Misa u čast blaženog Alojzija Stepinca, skladateljice i pijanistice Zrinke Tomašić kojom će se obilježiti 15. obljetnica njegove beatifikacije praizvest će se u petak, 8. veljače u 18 sati u crkvi Sv. Marka na Campidogliu, Trg Venezia, u Rimu.
Predvoditelj misnog slavlja bit će član franjevačke provincije Bosne Srebrene dr. Slavko Topić koji se trenutačno nalazi na službi u Rimu. Skladbu će praizvesti “Coro Academicus” pod vodstvom maestra Nikolaya Bogatzkyja za vrijeme mise. Događaj organiziraju “Associazione culturale Accordi” iz Italije i umjetnička organizacija “Studio Nebo” iz Hrvatske.
Misa će biti izvedena i na Stepinčevo 10. veljače u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima. Predvoditelj misnoga slavlja u 18 sati bit će prefekt Kongregacije za kler kardinal Mauro Piacenza.
Nakon praizvedbe sv. mise u čast bl. Alojzija Stepinca “In Te Domine speravi” u bazilici Sv. Marka isti glazbenici će pjevati i svirati u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima na Stepinčevo u nedjelju, 10. veljače u 18.00 sati.
(http://www.sveti-jeronim.org)