U Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu praizvedena je operna fantazija Zorana Juranića “Posljednji ljetni cvijet” nastala prema istoimenom dramskom tekstu Luka Paljetka. Opera će biti izvedena u zagrebačkom HNK 8. travnja u okviru 27. izdanja festivala suvremene glazbe, koji se održava od 6. do 13. travnja

U četvrtak, 28. ožujka u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu praizvedena je operna fantazija Zorana Juranića “Posljednji ljetni cvijet” nastala prema istoimenom dramskom tekstu Luka Paljetka.
Premijerna novosadska publika predstavu je nagradila dugotrajnim pljeskom i uzvicima “Bravo!”, prenosi portal Muzičkog biennalea Zagreb najavljujući izvedbu u zagrebačkom HNK 8. travnja u okviru 27. izdanja festivala suvremene glazbe koji se održava od 6. do 13. travnja.
Predstava je i nastala u koprodukciji SPN-a i MBZ-a. Zoran Juranić je i režiser i dirigent, a uz sjajni novosadski ansambl u glavnim ulogama nastupaju Jelena Končar i Miljenko Đuran. Scenograf je Žorž Draušnik, a oblikovatelj svjetla Deni Šesnić.
(Večernji list)