4. Hrvatske svjetske igre se održavaju pod visokim pokroviteljstvom Kolinde Grabar Kitarović, predsjednice Republike Hrvatske

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Hrvatski svjetski kongres pozivaju vas da budete sudionici četvrtih Hrvatskih svjetskih igara koje će se održat u Zagrebu, od 18. do 21. srpnja 2017. godine.

Hrvatske svjetske igre su amatersko sportsko natjecanje na kojemu sudjeluju Hrvati i njihovi potomci iz cijelog svijeta. Igre su ne samo manifestacija sportskog duha već događaj koji ujedinjuje matičnu domovinu, hrvatsko iseljeništvo, hrvatsku nacionalnu manjinu i Hrvate iz Bosne i Hercegovine. Igre su i prilika za susrete i druženja, prilika povezivanja Hrvata izvan domovine i jačanje međusobnih veza i zajedništva.

Pozivamo vas da na mrežnoj stranici Igara popunite prijavnicu s potrebnim podacima. Napominjemo da se prijavnice zaprimaju do 1. travnja 2017. godine. Natjecatelji se mogu prijaviti i sudjelovati u 16. sportskih disciplina: stolni tenis, nogomet, mali nogomet, tenis, odbojka na pijesku, odbojka, atletika (kros), košarka, plivanje, ragbi, judo, taekwondo, boćanje, rukomet, badminton i koturaljkanje. Za vrijeme održavanja Hrvatskih svjetskih igara u Zagrebu 2017. godine, natjecatelji će biti smješteni u Studentskom naselju Stjepan Radić na Savi.

Ove već tradicionalne sportske igre poznate su i prepoznate no više informacija možete potražiti na mrežnoj stranici Hrvatskog svjetskih igara (www.hsi-cwg.com.), kao i na stranici Hrvatskog svjetskog kongresa, a za sva dodatna pitanja kontaktirajte Ured Igara u Zagrebu (ured@hsi-cwg.com ili na broj telefona 00385 1 6115 116) ili nacionalne koordinatore Igara.

4. Hrvatske svjetske igre se održavaju pod visokim pokroviteljstvom Kolinde Grabar Kitarović, predsjednice Republike Hrvatske.
Očekujemo vas u što većem broju, želimo vam uspjeh i puno lijepih zajedničkih trenutaka u Lijepoj Našoj!

S poštovanjem,

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
Trg hrvatskih velikana 6
10000 Zagreb